Fra Marseille til Måløy

Sommeren 2023 aksepterte Augustin Mallet (43) jobbmuligheten som IT-sjef i Selstad.
Augustin pakket sammen tingene sine og flyttet hele veien fra Marseille til Måløy. Og med seg hadde han hele familien sin. 

Av 100 stillinger var det én som vekket oppsikt

Den franske familien hadde god kjennskap til Norge gjennom flere somre med husbytte med familier i Nord-Europa og Skandinavia, og ønsket å flytte til Norge på fast basis. De tok valget om å flytte i vår, og Augustin satte i gang med å utforske de ulike karrieremulighetene langs kysten. 

 – Den første kvelden fant jeg omtrent 100 ledige stillinger mellom Stavanger og Tromsø. Jeg valgte kun den ene som het «Leder IT og digitalisering» hos Selstad. Deretter sendte jeg en e-post til Selstad for å høre om jobbmuligheten var åpen for utenlandske, noe Selstad var positiv til. Jeg sendte inn søknaden min noen dager senere, og hele familien håpet på et positivt svar, smiler Augustin.

Selstad var en «Perfect match»

Selstad sin plassering på Vestlandet omringet med natur var blant kriteriene for at Augustin ville ha jobben.

– Mitt første kriterie var at selve jobben skulle ha en variasjon innenfor IT og innovasjon i et industrielt miljø. Her var Selstad en perfekt match til mine forventninger. Å være en del av et stabilt og innovativt selskap i vekst er viktig for meg, forteller Augustin.

Hos Selstad er Augustin nå leder for IT, og stortrives her. Han er glad for at jobben gir han muligheten til å være i kontakt med kollegaer på tvers av alle teamene i Selstad.
– I stillingen min arbeider jeg kontinuerlig med å sette opp et godt digitalt arbeidsmiljø. For å forstå og finne gode løsninger for arbeidshverdagen må jeg ha kontakt med alle, noe jeg liker veldig godt med jobben. Man må kontinuerlig forbedre seg for å tilpasse seg til selskapet og de raske endringene som skjer i den digitale verden. Det trives jeg godt med, forteller Augustin.

– Å være en del av et stabilt og innovativt selskap i vekst er viktig for meg, sier Leder for IT, Augustin Mallet. 

En naturglad familie

Familien Mallet flyttet fra Sausset-Les-Pins utenfor Marseille i Frankrike til Måløy i løpet av sommeren 2023, og fikk dermed en myk overgang til det norske klimaet.
– Det er fremdeles rundt 20 grader i Sausset-Les-Pins. Hadde vi flyttet i november hadde nok overgangen blitt mye mer brutal. Nå har vi fått tid til å tilvenne oss klimaet, smiler Augustin.

På fisketur i Måløy

Augustin er gift med Gwena og sammen har de tre barn; Noemi, Nathan og Timao. Familien bor nå i Holvik i Måløy.

– Min kone vokste opp ved Alpene, i nærheten av Mont-Blanc og andre fjell som er godt kjent for alpinister. Hun elsker naturen og det å kose seg foran peisen på vinteren. Jeg vokste opp i Marseille, hvor jeg hadde stor glede av sjøen og ulike aktiviteter som dykking og spydfiske, forteller Augustin.

Så nærheten til naturen som man får i Måløy, kombinert med et godt skoletilbud og karrieremuligheter, gjorde dermed at valget om å flytte føltes riktig for familien. 

Godt tatt imot

Noe av det første familien la merke til da de flyttet til Holvik var det sosiale aspektet.
– Vi setter stor pris på vennligheten vi er blitt møtt med og følelsen av å være en del av et lite samfunn. Det er nytt for oss. Selv om vi er langt borte fra familie og venner, så har vi ikke følt oss alene. Vi har hele veien kunnet fått hjelp med folk og fått støtte i ulike situasjoner.

En varm velkomst hjalp for å gjøre overgangen inn i ny jobb mildere for Augustin, og mottakelsen er noe han aldri har opplevd før. 
– Jeg fikk en varm velkomst av alle da jeg begynte i Selstad. Det hjelper veldig når du flytter til en ny plass hvor du ikke kjenner noen. Alle var veldig imøtekommende og bidro til å gi meg en best mulig start. En slik velkomst har jeg aldri opplevd i tidligere arbeidsforhold.

Lang erfaring

Teamet i Nosoft

Med utdanning som ingeniør i elektronikk har Augustin Mallet lang arbeidserfaring med IT og digitalisering, hvor han blant annet arbeidet åtte år hos Airbus Helicopters i avdelingen for innovasjon og digital transformasjon.

– I Airbus Helicopters jobbet jeg tett på operatører i Nordsjøen med å utvikle innovative vedlikeholdsløsninger for neste generasjon av helikopter. I 2017 opprettet jeg Nosoft, som er en «spin off» fra ett av prosjektene mine i Airbus. Dette var en helt ny design-programvare hvor designet ditt blir en app uten noen form for koding. Slike erfaringer har vært utrolig berikende og har gitt meg mange spennende muligheter, sier Augustin. 

«Hva ønsker du å fortelle de som vurderer å søke jobb hos Selstad?»

– Jeg ville fortalt at de bør sende en åpen søknad til Selstad og komme inn for en prat med de ulike teamene. Her finnes mange flinke folk i Selstad, og man kjenner virkelig på ekspertisen som befinner seg i gangene her. Jeg har lenge vært fascinert av ulike typer fiske, men nå har jeg funnet ut at jeg ikke kan noe om faget.

– Selskapet ble grunnlagt for 70 år siden og satser stadig på innovasjon med spennende prosjekter og kommende nye produkter. Jeg er imponert over hvordan teamene i Selstad bidrar til å gjøre akva- og fiskeindustrien bærekraftig og innovativ, avslutter Augustin.

Del dette innlegget