Inter Notservice og Selstad inngår samarbeid

Selstad inngår samarbeid med det nyoppstartede notbøteriet, Inter Notservice, på Hestøya i Herøy. Dermed kan selskapene tilby bedre service, stort produktspekter og kortere leveringstider langs Helgelandskysten.

Daglig Leder for Inter Notservice, Odd Gunnar Endresen, er fornøyd med oppstarten av servicestasjonen og samarbeidet som nå er inngått med Selstad. Han forteller at Inter Notservice her har et stort nybygg med grunnflate på 2400 m2, et tilhørende lagerbygg på 1700 m2 for lagring av rene poser og en nybygd kai for mottak av brukte oppdrettsposer. 

– Anlegget er strømlinjeformet og spesialbygget for utførelse av service på oppdrettsposer, med eget renseanlegg som ikke fører til utslipp av forurenset prosessvann til det ytre miljø, forklarer Endresen. 

Totalleverandør av oppdrettsutstyr og service
I dag er der 20 ansatte ved servicestasjonen, og det nyoppstartede notbøteriet skal være en totalleverandør innen oppdrettsutstyr i samarbeid med Selstad.

– Her vil vi drive med produksjon av nye poser, reparasjoner, sertifiseringer, vasking av oppdrettsposer og impregnering. I tillegg vil vi levere utstyr som blant annet fuglenett, fortøyningsutstyr, orkastnot, luseskjørt og annet utstyr, sier Selstad.

Selstad er en familiebedrift med kjernevirksomhet innen havbruksutstyr og fiskeredskaper. Med snart 70 år i drift leverer Selstad bærekraftige løsninger som er basert på lang erfaring og kunnskap. CEO i Selstad, Hans Petter Selstad, gleder seg også over samarbeidet de nå går inn i med Inter Notservice.

– Teamet bak Inter Notservice har vært i bransjen i mange år. De har bevist sin dyktighet gjennom god kundeservice, design og produksjon av gode produkter. Her har de investert i et moderne notservice- og produksjonsanlegg med god kapasitet og rasjonelle prosesser. Vi i Selstad gleder oss til samarbeidet med Inter Notservice.

God tilgjengelighet og korte leveringstider

Gjennom servicestasjonen i Herøy blir Selstad representert på Helgelandskysten som er et område med en sterk akvakulturnæring.

– For oss i Selstad er det viktig å kunne samarbeide med selskap med lang erfaring og godt omdømme i bransjen. Vi tror på at synergier fra samarbeidet vil være positive for både Inter Notservice, Selstad og våre kunder. For kundene betyr dette bedre service og utvidet produktspekter, forteller Selstad.

Styreleder i Inter Notservice, Jan Erik Jakobsen, ser positivt på å få med en industriell samarbeidspartner på laget som styrker selskapet på mange områder.


– Selstad har blant annet ferdige systemer og andre produkter som vi kan tilby i området slik som fortøyningskomponenter og fortøyningsanalyser. Dette vil gjøre at vi har kort leveringstid på forbruksmateriell til våre kunder i oppdrettsnæringen, forklarer Styrelederen.

– Vår ambisjon er å bli en foretrukket leverandør av norskproduserte, kortreiste nøter og være en lett tilgjengelig servicestasjon for akvakulturnæringen i Nord-Trøndelag og Nordland, oppsummerer Jakobsen.

Del dette innlegget