MS Frøyanes er på plass for rigging til reketråling i Barentshavet

Det helt nye kombinasjonsfartøyet MS Frøyanes som nettopp er ferdig med snøkrabbefiske ligger nå til kai hos oss og gjør seg klare til rekefiske i Barentshavet.  

I nydelig vårsol er det mange i sving på kaien for å få ombord alt det nødvendige utstyret før rekefiske.

– Til MS Frøyanes totalrigger vi nå båten med blant annet fire egendesignede Camaro reketråler m/rockhoppergear, tråldører type 26 og rullelodd fra Thyborøn Trawldoors, Oliveira Super Atlantic Trålwire, bobbins, nett og reservedeler. For Selstad er dette en ordre som vi er veldig glade for å ha fått. Vi arbeider nå iherdig for at alt skal komme på plass, forteller Knut Reed, virksomhetsleder for fiskeredskap i Selstad.

Før utstyr ankom kaien for rigging har det vært mye planlegging fra flere hold.
– I forkant av omriggingen har flere av våre avdelinger vært involvert, blant annet Ålesund, Måløy, Tromsø, LNT i Svolvær i tillegg til vårt datterselskap Isfell. Det er ingen tvil om at dette er en omfattende operasjon, sier Reed.

70 år med trål

Selstad har arbeidet med trål i 70 år og vi samarbeider tett med redere og fiskere for å videreutvikle design og funksjon i våre trålmodeller. For rekefiske har MS Frøyanes gått for fire av våre reketrålmodeller, Camaro.
– I nært samarbeid med skipper har vi gjort de tilpasninger som trengs basert på våre modeller. Her har vi gjort ulike tilpasninger på type nett og maskestørrelse for å imøtekomme kundenes behov. Trålene er designet for best mulig fiske og enklest vedlikehold, forklarer faglig ansvarlig for fiskeredskap hos Selstad, Håkon Vederhus.

Vi takker igjen for tilliten og ønsker MS Frøyanes lykke til med rekefiske i Barentshavet.

Del dette innlegget