Selstad-konsernet etablerer seg på Færøyene

Netastovan er et godt etablert navn innen service og fiskeutstyr i Klasvik på Færøyene. Netastovan får nå nytt liv, som et nytt selskap med norsk, islandsk og færøysk eierskap.

Det er enda en stund til det nyetablerte selskapet åpner dørene – hvor 55 prosent av eierskapet vil være fra det færøyske JFK og Føroyagrunnur, og 45 prosent gjennom ísfell. Det var i slutten av 2019 at Selstad kjøpte seg opp til aksjemajoritet i det islandske service- og utstyrsleverandøren Ísfell, hvor Gudbjartur Thorarinsson er administrerende direktør og deleier.

– Vi har kjøpt et hus på 2000 kvadratmeter, godt plassert i Klaksvik, sier Thorarinsson, som forteller at arbeidet med å gjøre det klart for oppstart er godt i gang.

Fabrikk -og servicebedriften Netanstovan vil stå klar mot slutten av året 2022. Det vil være Hanus Hansen, administrerende direktør, som skal lede selskapet i oppstartsfasen, før det på et senere tidspunkt vil kommen en ny direktør som leder selskapet videre.

– På Færøyene er markedet dynamisk og konkurransedyktig med sterke aktører som Hampidjan-eide Vónin og Silnet, sier Thorarinsson.

Selstad forteller at selskapene lenge har sett på mulighetene til å gjøre det bedre på Færøyene.

Nyetableringen fører til økt servicegrad

– Nyetableringen gjør at vi kan øke servicegrad og utvikling i det færøyske makedet.

Hans Petter Selstad og Thorarinsson mener at det er et behov som kan bli dekt, ikke minst for færøyske kunder som per i dag allerede kjøper utstyr og tjenester på Island. Også det grønlandske markedet vil kunne betjenes fra Netastovan.

– En stor investering? En anstendig investering, uten at vi kan gå ut med tall, sier Selstad.

Både Selstad og Thorarinsson er enige om at Selstads etablerte forsyningskjede og underselskapenes kunnskap både fra Island og Norge vil bidra positivt.

– Vi er veldig positive til det nye samarbeidet, og tiden vil vise hvordan det blir, sier Thorarinsson.

Del dette innlegget