Selstad satser videre og styrker laget

Trygve Gullaksen blir ny teknisk rådgiver i Selstad, og ser frem til å jobbe tett med nasjonale og internasjonale oppdrettere om utviklingsprosjekt og rådgivning. Gullaksen blir del av et teknisk team som har lang erfaring med utstyr og service til havbasert næring, og tar med seg 14 års erfaring fra akvakultur.   

Trygve Gullaksen forteller at han er svært glad for å begynne i Selstad: 

– Jeg har hatt en del å gjøre med Selstad i min forrige jobb. Jeg likte måten jeg ble ivaretatt som kunde og kvaliteten på utstyret Selstad leverte. Da jeg så stillingsannonsen så måtte jeg bare søke. Det å få muligheten til å være med på å forme fremtidens oppdrettsnæring anså jeg som en mulighet jeg ikke ville la gå forbi, sier Gullaksen.  

Tett samarbeid med oppdrettere og fiskere 

 

Erfaringen kommer godt med når han nå skal følge opp Selstads kunder som tester nye løsninger og produkter.  

Rune Vamråk

– I løpet av de 70 åra vi har jobbet med kundene våre har vi lært at de verdsetter høy kompetanse og en tett dialog. Trygve er teknisk sterk og god til å se behovet fra kundens perspektiv. Hans lange erfaring fra merdkanten er ypperlig å ta med inn i ingeniørteamet i Selstad-konsernet, sier leder for utstyr og service til akvakultur i Selstad, Rune Vamraak. 

Ingeniørteamet Gullaksen nå blir en del av samarbeider tett med oppdrettere og fiskere for å utvikle morgendagens løsninger. Teamet på 12 ingeniører og eksperter har lang erfaring innen design og analyse av både oppdrettsposer, fortøyningssystemer, luseskjørt og utviklingsprosjekter.  

Mange muligheter framover 

Familiebedriften Selstad har opplevd suksess siden de ble startet i Måløy i 1953. I dag er de 500 ansatte i Selstad-konsernet, og leverer utstyr, kompetanse og service til fiskeri- og oppdrettsnæringen. CEO i Selstad gjennom 40 år, Hans Petter Selstad, ser mange muligheter for familieselskapet og næringen fremover.

 

Hans Petter Selstad, CEO i Selstad

– Vi i Selstad har vært med lenge som et familieeid selskap som satser på lokal tilstedeværelse og tett samarbeid med våre kunder. Slike gode samarbeid har gjort at vi har kunnet være langt fremme i å tilby riktige løsninger og kvalitet til våre kunder, og slik kommer vi til å fortsette å jobbe fremover.

Selstad har også mange gode samarbeid med underleverandører og en sterk verdikjede som hele tiden er under utvikling. En av disse underleverandørene, Garware Technical Fibres i India, er nå i en prosess med å avslutte samarbeidet da de har endret strategien sin og ønsker nå å jobbe direkte med oppdretterne på egenhånd.

– I 2004 tok vi en beslutning om å outsource vår produksjon av oppdrettsposer fra Norge til en tau- og nettprodusent i India. Frem til nå har dette vært et fruktbart samarbeid hvor vi har levert gode produkter til våre kunder i Norge, og opplevd stor vekst.

Som del av outsourcing-avtalen var det strategisk viktig for oss at design, utvikling og kvalitet ble beholdt in-house hos Selstad, i tillegg til den tette dialogen og samarbeidet med oppdrettere. Vi ser ikke mørkt på endringen, og ser heller muligheter for Selstad fremover. Vi har levert oppdrettsposer siden 80-tallet, og dette skal vi fortsette med.

– Vi jobber for å skape spennende arbeidsplasser i kyst-Norge og utvikling i en bransje der det alltid er noe nytt som skjer. Sånn sett er vi vant til å snu oss hurtig rundt, og jobber med flere alternative samarbeid, produksjonsløsninger og leverandører, avslutter han.

Del dette innlegget