Selstad sin åttende servicestasjon er nå i drift

På Øyjordneset i Sørreisa finner du nå Selstad sin åttende servicestasjon for akvakultur. Den er bygget opp etter Selstads veletablerte standard for nye servicestasjoner, og et godt team med godkjente notbøtere og servicemedarbeidere er i full sving med service av oppdrettsposer ved anlegget.

Glade for å være i drift

Regionleder Olav Alexander Grande er veldig fornøyd med at servicestasjonen nå er i drift.

– Vi startet dette arbeidet i februar i 2021, den gang med en enkel markedsundersøkelse, og jeg har vært så heldig å få være med siden dag en. Nå står jeg her i dag og ser bøterne jobber på oppdrettsposer i bøteriet, mens vaskemaskinene i vaskehallen er i full drift. Og her er det store dimensjoner på produktene og operasjonene som er i sving!

Store dimensjoner

Den nylig godkjente servicestasjonen befinner seg i Solberg-fjorden omtrent 20 km sør for Finnsnes og rommer ca. 4000 m2.

– Servicestasjonen ligger rett ved fjorden og har en dypvannskai for god tilkomst med oppdrettsposer og annet utstyr. Vi tilbyr også lagring av poser under tak, forklarer Grande.

Virksomhetsleder for akvakultur i Selstad, Rune C. Vamråk, ser viktigheten i å satse på markedet i Nord.

– Vi følger kundene våre der de satser, og ser at etableringen i Troms gir god service til våre kunder. Selstad har lang erfaring i dette ‘gamet’, og vi føler at vi har funnet en god og effektiv mal på hvordan vi skal sette opp trygge og gode servicestasjoner, Sier Vamråk. 

Nå er servicestasjonen i Sørreisa godt i gang med å drifte både bøtehallen og vaskeriet for oppdrettsposer. Anlegget er dimensjonert til å kunne håndtere alt av service på oppdrettsposer – fra de minste til de store posene med over 200 meter omkrets. Dermed kan vi ta imot både oppdrettsposer i nylon og HDPE (High Density Polyetylen).

Solid kvalitet i anlegg og medarbeidere

Julie og Trine er glade for å kunne starte som notbøtere.

Kenneth Grande er driftssjef i Sørreisa og imponert over kvaliteten og innsatsen som medarbeiderne har lagt inn i arbeidet med å få servicestasjonen på plass og i drift.

– Det har vært mange dager med hardt arbeid, men å se sluttresultatet gjør meg veldig stolt. Teamet her har virkelig stått på, forteller han.

I tillegg til alt som skal på plass av utstyr, skal også det faglige være godt innarbeidet og sertifisert før en ny servicestasjon åpner. Driftslederen forteller videre at medarbeiderne har vært igjennom et omfattende opplæringsprogram og nå er godkjente notbøtere i Selstad.

– Det er en stolt gjeng her med medarbeidere som nå kan ønske kunder velkommen til sin helt nye, miljøvennlige og utslippsfrie servicestasjon. Her utfører vi nå service av høy kvalitet, og vi gleder oss til å ta imot enda flere kunder i tiden fremover, oppsummerer Grande.

Del dette innlegget